Verliefd (ge)worden op een huis? Laat ons het waar maken

Wees maar lekker verliefd…

Een huis kopen is emotie. Wanneer je over de drempel stapt kun je het soms al voelen: dit moet hem worden. Je bent verkocht en brengt het liefst snel een bod uit. Logisch.

In zo’n geval zijn wij er om je te behoeden en te beschermen. Want zowel bij de aankoop van nieuwe als van oude huizen is een aankoopmakelaar in meerdere opzichten (letterlijk) van waarde.

“Wat voor huis wil je nu écht?”

Dat is de vraag waar wij mee beginnen. Soms lijkt dat helder wat voor huis je wilt, maar spelen er eigenlijk nog meer factoren een rol. Wij nemen je mee naar verschillende soorten huizen. Om de voor- en nadelen te zien en voor het ‘gevoel’ dat een huis met zich mee brengt.

Alles zoeken wij uit tot (letterlijk) in de bodem

Wat is de geschiedenis van een huis, hoe is de staat van de grond? Niet onbelangrijke gegevens, dus gaan wij na: hoeveel heeft een huis gekost in het verleden, wat is de vierkante meterprijs en de prijs van de grond? Wij laten een bouwtechnische keuring opstellen en vragen de bodemgegevens op bij RO/EZ. Splitsingsaktes, VVE-stukken en huishoudelijke reglementen spitten we door tot op de bodem. Al deze aspecten nemen we mee in de onderhandelingen. Net zo lang tot wij er in alle redelijkheid het beste uit hebben gehaald.

“Voor ons hebben ze een goede prijs geregeld, op zo’n manier dat we de verkopende partij ook nog recht in de ogen konden kijken. In hun werkwijze zijn ze heel ethisch.”

Goed onderhandelen kan 10.000-en euro’s opleveren

Onderhandelen is een vak. Een vak waar wij enthousiast van worden. Wij kennen de markt, weten hoe laag we een bod kunnen insteken en hoe lang we moeten wachten met een tegenbod. Wij kennen de verkopende makelaars en kunnen met hen afspraken: ‘bel me even wanneer er een kaper op de kust is, want wij zijn serieus’. Dit kan een prachthuis opleveren en soms tienduizenden euro’s schelen.

De kleine lettertjes

Ze zijn zo bekend: de kleine lettertjes die grote gevolgen kunnen hebben. Maar die bij de koop van een huis ook makkelijk over het hoofd worden gezien. Wij analyseren elke koopakte daarom op de juridische aspecten.

 

 

Aankoop                          Een helder advies                                     Aankoopproces                                    Contact