amersfoort-1

Bron:www.mouissie-fotografie.nl

NVM Aankoopmakelaar Amersfoort

Amersfoort anno 2014: een  ideaal woon- en werkklimaat, een innoverende economie en  vele opleidingen rijk. Amersfoort is het bruisende middelpunt van Nederland. De historische stad wordt omringd door parken en schitterende natuurgebieden en dat maakt haar ligging zo uniek.

Amersfoort is een groeistaden vervult economisch een regiofunctie met een sterk gegroeid bedrijfsleven, heeft een van de grootste spoorwegknooppunten van Nederland en is een belangrijke garnizoensstad.

http://www.vvvamersfoort.nl/content/plattegrondje-amersfoort

Wist je dat er wel meer dan 350 monumenten in Amersfoort zijn? Maak een ontdekkingstocht aan de hand van een wandeling en laat je verrassen door diversiteit aan gebouwen en architectuur. Er worden stadswandelingen georganiseerd door het Gilde Amersfoort en rondvaarten in de Amersfoortse grachten door Stichting Waterlijn.

Tot 2016 groeit Amersfoort door naar zo’n 160.000 inwoners. De groei komt vooral tot stand door de bouw van de wijk Vathorst , met in totaal 11.000 woningen, ten noorden van de A1.

Er zijn diverse voorzieningen, zoals sportvelden, scholen, bedrijventerrein, winkels en een station. In het gebied ten oosten van het centraal station ligt het Eemkwartier met zo’n 750 woningen. Een andere grote uitbreidingslocatie is het gebied rondom de Hogeweg. Hier worden de komende jaren maximaal 870 woningen gebouwd.

Amersfoort ligt op een vlakke plaats in de vallei van de Eem, aan de rand van de Utrechtse heuvelrug.  De grachten werden behouden, maar de wallen werd voor een deel in de 19e eeuw afgebroken en vervangen door een park, singels en rondwegen.

Vanaf 1870 breidde de stad zich sterk uit door de komst van de spoorwegen en een aantal kazernes. In 1980 kreeg de stad Groeistad-status, mede waardoor enkele omliggende gemeenten geheel of gedeeltelijk werden geannexeerd. Dit waren:

  • Hoogland (grootste deel) (1974)
  • Leusden (deels) en Stoutenburg Noord (1998)
  • Nijkerk (deels) Laakzone, incl. ‘t-Hammetje (1998)
  • Hoevelaken (deels) (in 1998 de buurtschap Vinkenhoef)
  • Bunschoten (deels) (1998)

Er zijn grote nieuwe woonwijken, zoals Vathorst en Schothorst, beiden met een eigen station en Nieuwland. Deze versterkten in grote mate de centrumfunctie van de oude stad, waar tegenwoordig veel winkels en horeca zijn.

De aanleg van de A28 (Utrecht-Zwolle) oostelijk van Amersfoort betekende een verdere impuls voor de groei. Waar de A28 de A1 snijdt, ontstond het knooppunt Hoevelaken.

Amersfoort vormt het regiocentrum voor BunschotenSpakenburgHoevelakenLeusdenSoest en Baarn.

Bronvermelding: vvvamersfoort.nl, amersfoort.nl en youtube.com

 

 

 

Makelaar Amersfoort                                Aanbod                                                Contact