Bij de aankoop van een woning wordt in de meeste gevallen een hypotheek afgesloten. De bank heeft hierbij een taxatie van de woning nodig om zekerheid te hebben. De bank loopt namelijk een risico wanneer een hypotheeksom wordt verstrekt die hoger ligt dan de executiewaarde van het woning.

Een gratis waardebepaling?taxeren-woning

Wat is mijn woning waard in Amersfoort? Wilt u misschien verhuizen, maar weet u niet wat uw woning kan opbrengen? Eén van onze makelaars komt graag vrijblijvend bij u langs om te kijken wat uw woning waard is. Omdat u overweegt Mennes voor Wonen in te schakelen, is deze waardebepaling gratis.

Een taxatierapport heeft juridische waarde en wordt in de meeste gevallen opgesteld voor het afsluiten van een hypotheek. Een taxateur moet beschikken over een taxatiecertificaat (SVM of VastgoedCert). Bij Mennes voor Wonen verrichten Jonnie Mennes en Ronald Zuidhof de taxaties van huizen. De waarde van uw woning wordt vastgesteld op basis van kennis, ervaring, marktkennis en marktgegevens.

Technische kennis, ervaring in de markt en een nauwgezette beoordeling ter plekke vormen onze basis voor het taxeren van onroerend goed. Onze taxaties worden o.a. ingezet als onderlegger voor financiering, aankoop, verkoop, fiscale minnelijke waarderingen i.v.m. successie of boedelscheiding.

Welke taxatie u ook nodig heeft, bij HelderinHuizen.nl bent u verzekerd van een vakkundig oordeel, snelle levering en een helder rapport.

Onze taxatierapporten worden door alle reguliere geldverstrekkende instellingen geaccepteerd en zijn zowel geschikt voor de aankoop van een woning als voor een verhoging van uw huidige hypotheek.

taxeren-woning2

Doel van de taxatie?

Een pand kan om meerdere redenen worden getaxeerd. De meest voorkomende redenen zijn:

  • Voor het sluiten van een eerste hypotheek bij aankoop van een pand;
  • Voor het verhogen of sluiten van een tweede hypotheek;
  • Waardebepaling in verband met een verkoop- of aankoopbeslissing.

Soorten taxatiewaarden

Een pand heeft verschillende taxatiewaarden. Deze waarden zijn afhankelijk van het doel van de taxatie. De volgende waarden zijn het meest voorkomend:

  • Onderhandse verkoopwaarde vrij van huur en gebruik;
  • Executiewaarde bij eigen gebruik;
  • Onderhandse verkoopwaarde vrij van huur en gebruik na verbouwing;
  • Executiewaarde bij eigen gebruik na verbouwing.

Meer informatie over een woning taxeren in Amersfoort?

Wilt u meer weten en zien wat wij voor u kunnen betekenen? Kom gezellig bij ons op kantoor een kop koffie drinken. Gewoon, vrijblijvend!